Cornuri de brutar

de meosiris in Piine, 1 Aug 2009 | 5785 vizualizari

 

Recipe by Laura Laurentiu.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 500g faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura de drojdie granulata (sau 25 g drojdie proaspata)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de brutar:

-Drojdia se amesteca cu zaharul si putina apa calduta din cei 300ml.
-Se amesteca apoi si celelalte ingrediente si se framanta un aluat care se lasa la crescut 30min-1 ora.
-Dupa ce a crescut se unge cu ulei planul de lucru si se imparte in 8 parti.
-Fiecare parte se intinde cu mana,se unge cu ulei,se ruleaza si se inoada.Se lasa deoparte.Asa se lucreaza fiecare parte apoi...
...se ia prima parte inodata si se intinde cu sucitorul in forma de triunghi apoi incepem sa rulam din partea mai lata.Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt
-Se ung cu un ou sau cu galbenus,se presara sare sau ce vreti voi si gata.
-Se coc la 180C,25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de brutar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu sare