Cornuri cu rahat

de Silvioara in Dulciuri, 19 Sep 2011 | 7703 vizualizari

 

Aluatul asemanator cu cel de cozonac, umplutura dupa pofta inimii fiecaruia...

 

INGREDIENTE

  • 800gr. faina cernuta
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri amestecate cu zahar sau miere pt. uns
  • 400 ml lapte caldut (in care dizolvam zaharul)
  • o cana de zahar
  • 3/4 cubulet de drojdie din cel de 50 gr. (40 gr.)
  • 1/2 pachet de unt topit
  • putina sare (un varf de lingurita)
  • arome (coaja de lamaie, vanilie, rom).
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu rahat:

N-am mai facut maia, am amestecat pur si simplu toate ingredientele pana am obtinut un aluat de cozonac. L-am framantat bine ajutandu-ma de untul topit, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la dospit, la caldura, cam 30 minute.

Pe suprafata de lucru am presarat putina faina si am intins aluatul in forma rotunda, l-am portionat in opt triunghiuri, am pus rahat si am rulat fiecare triunghi sub forma de corn. Am pus cornurile in tava pe hartie de copt, le-am lasat sa mai creasca si acolo cam 20 min., le-am uns cu galbenusul de ou si le-am copt la foc moderat.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 16 cornuri (coca impartita in doua, fiecare parte intinsa in forma rotunda si taiata in 8 triunghiuri).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bile (din blat, chec sau prajitura ramasa)