Cornuri cu rahat

de Silvioara in Dulciuri, 19 Sep 2011 | 7862 vizualizari

 

Aluatul asemanator cu cel de cozonac, umplutura dupa pofta inimii fiecaruia...

 

INGREDIENTE

  • 800gr. faina cernuta
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri amestecate cu zahar sau miere pt. uns
  • 400 ml lapte caldut (in care dizolvam zaharul)
  • o cana de zahar
  • 3/4 cubulet de drojdie din cel de 50 gr. (40 gr.)
  • 1/2 pachet de unt topit
  • putina sare (un varf de lingurita)
  • arome (coaja de lamaie, vanilie, rom).
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu rahat:

N-am mai facut maia, am amestecat pur si simplu toate ingredientele pana am obtinut un aluat de cozonac. L-am framantat bine ajutandu-ma de untul topit, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la dospit, la caldura, cam 30 minute.

Pe suprafata de lucru am presarat putina faina si am intins aluatul in forma rotunda, l-am portionat in opt triunghiuri, am pus rahat si am rulat fiecare triunghi sub forma de corn. Am pus cornurile in tava pe hartie de copt, le-am lasat sa mai creasca si acolo cam 20 min., le-am uns cu galbenusul de ou si le-am copt la foc moderat.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 16 cornuri (coca impartita in doua, fiecare parte intinsa in forma rotunda si taiata in 8 triunghiuri).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii