Reteta vazuta la dobrezaira.Mi-a placut mult ce-am vazut si m-am pus pe treaba. Am facut mici,mici modificari.
Ouale se bat cu zaharul si praful de sare. Peste ele adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Tot acum punem si esenta de vanilie si coaja de lamaie. Turnam totul peste faina cernuta si framantam pana se incorporeaza toata.
Adaugam putin cate putin uleiul incins si framantam in continuare pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul e dospit,il punem pe masa de lucru unsa cu ulei,mai framantam de doua-trei ori si impartim in 3. Fiecare parte O intindem cu mainile in forma rotunda,apoi taiem in 4 sau in 6 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de finetti,un cub de ciocolata si nuca macinata. Rulam de la baza spre varf. Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu galbenus de ou in care am pus 2-3 linguri de lapte,iar deasupra presaram nuca macinata(optional).
Mai lasam 15-20 de minute la dospit,apoi le bagam la cuptor la foc potrivit,pana se rumenesc.