"aluaturi de casa"
Un desert spectaculos care mi-a atras atentia de cum l-am vazut la Deyutzky. :x O combinatie intre croissante si muffins.
Trebuie sa mentionez ca m-am inarmat cu multa rabdare ca sa ajung la acest rezultat.
Pentru modul de formare, rulare, va recomand sa urmariti video. E greu de exemplificat. Nici eu nu am inteles din prima.
PS. La capitolul gust cu nuca si putina scortisoara are un gust demential in genul kurtos kalacs.
Intr-un bol incapator am pus faina.
In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata.
Am amestecat putin.
Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia.
Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat.
Am adaugat sarea.
Apoi am adaugat untul moale.
Am inceput sa framant.
Dupa ce aluatul a devenit nelipicios, am acoperit bolul cu folie si l-am lasat la loc cald aproximativ 1 ora.
Am presarat putina faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul.
Am impartit aluatul in 6 bile egale si le-am acoperit cu folie.
Dupa 15 minute am intins cate o foaie subtire dreptunghiulara din fiecare bila.
Am uns cu unt si deasupra nuca macinata. Am rulat.
Am taiat fiecare sul de-a lungul si am rulat cu partea taiata in exterior.
Am tapetat tava cu unt si faina.
Am asezat spiralele rezultate in forme. Le-am acoperit cu folie.
Am mai lasat putin la crescut cat am incins cuptorul la 180°C.
Am dat tava la cuptor pentru 12-15 minute.
Le-am scos din tava, le-am lasat putin sa se racoreasca, le-am pudrat si le-am servit imediat.
1
Se pot servi simple sau umplute cu ce va place.