Aluat:
Umplutura:
Pentru uns deasupra:
Aluat:
Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul pe margine si mai framantam pana cand acesta se incorporeaza in aluat.
Lasam apoi aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul impartim aluatul in 3 parti egale. Tapetam masa cu faina. Luam fiecare bucata de aluat si o facem biluta. Intindem fiecare biluta cu sucitorul, apoi taiem bucata de aluat in 8 triunghiuri egale. Pe partea lata punem cate o lingurita de finetti, apoi rulam cu grija. Lasam cornurile la odihnit pe masa timp de 20 de minute.
Oul se bate cu laptele.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi asezam cornurile.
Ungem cornurile cu ou, iar apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos pe talpa.
Sunt delicioase alaturi de un pahar de lapte, sau orice altceva doriti!
Pofta buna!!!