Cornuri cu branza

de Rocsi in Dulciuri, 15 Feb 2014 | 15530 vizualizari

 

Este o reteta de cornuri foarte buna, ies aromate si in plus mi-a placut mult ca s-au pastrat moi si dupa 2-3 zile. Vi le recomand...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 650 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri iaurt
  • 2 oua
  • 60 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 25 gr drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr branza de vaci
  • 3 oua + 1 pentru uns
  • 1/2 pahar zahar
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri coaja de portocala confiata
  • 2 lingurite esenta de rom
Portii: 28
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza:

Aluatul:

Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc cald. Untul il topim si il lasam sa se raceaca. Faina o punem intr-un bol, peste adaugam drojdia, ouale, iaurtul, zaharul si un praf de sare. Le amestecam bine cu mana, apoi turnam lapte treptat pana obtinem un aluat cat de cat omogen si usor lipicios (mie mi-au intrat cam 220 ml lapte). Incorporam untul topit, coaja rasa de lamaie si framantam bine. Aluatul obtinut il acoperim si il lasam sa dospeasca circa o ora.

Umplutura:

Intr-un vas amestecam branza cu ouale, zaharul, grisul si esenta de rom. Adaugam coaja rasa de portocala, cea confiata si le amestecam bine.

Dupa ce a crescut aluatul, il rasturanm pe masa de lucru si il impartim in patru. Intindem pe rand cate o foaie subtire cat de cat rotunda, impartim foaia in patru, apoi facem triunghiuri cat de mari dorim, eu am taiat fiecare sfert de foaie in 2 si 3 triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem putina branza, apoi le rulam. Mi-au iesit 28 de bucati. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile.

Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata le scoatem la racorit, apoi le punem intr-un bol si le acoperim ca sa se patreze moi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase