le-a venit in sfarsit randul,ca prea am salivat la fiecare postare de-a voastra.... ;)
Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare si zaharul. Lasam sa se umfle putin (10 minute), apoi adaugam ouale, untul la temperatura camerei si faina.
Framantam, obtinem un aluat elastic si nelipicios pe care-l vom da pentru aproximativ 20 minute la rece.
Pentru umplutura amestecam apa cu laptele intr-o craticioara la foc mic, adaugam zaharul, amestecam pana se topeste complet,dam craticioara deoparte de pe foc, punem esenta de rom, pudra de portocala confiata iar la final nuca macinata. Lasam sa se raceasca complet.
Scoatem aluatul de la rece, il impartim in mingiute aprox. egale, fiecare mingiuta cantarind intre de 30-40 grame.
Pe masa infainata de lucru intindem cu sucitoarea cate o mingiuta, astfel incat sa-i dam forma ovala.
Punem cate o lingura de umplutura, o intindem la baza aluatului, rulam cornurile, le dam forma de "U", le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram zahar colorat si introducem tava in cuptorul preincalzit.
Coacem cornurile la 175 grade pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
1
sunt bune calde dar parca-mi plac mai mult a doua zi, langa un pahar cu lapte rece