Cornulete vanilate cu nuca

de RuxyRux in Prajituri, 22 Dec 2013 | 12094 vizualizari

 

Ma trimitea acum cateva zile Gabyta la bucatarie...asa ca va rog daca o vedeti...sa-i transmiteti ca am ascultat-o :)))....astazi mi-am facut cornulete cu nuca si vanilie ca tareeeeee-am mai poftit la ale ei :)....
Fragede, se topesc in gura, aromate si incredibil de delicioase, va promit un mare wow dupa ce le veti gusta:).....acum ramane sa astept Mosu' bun si drag :)
Dragii mei bucatarasi...va urez din toata inima sa va ninga cu iubire...Craciun cu bucurie! Sarbatori Fericite!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de patiserie( plus inca putina pentru infainat)
  • 100 gr amidon( le face foarte pufoase)
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar brun(facut pudra)
  • 1 ou
  • 250 gr nuca prajita si apoi maciinata
  • 1/2 pliculet praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta de rom
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat cornuletele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete vanilate cu nuca:

O portie = o tava( tava de cuptor), asa ca vor iesi 4 portii de cornulete.

Nuca se prajeste si apoi se cantareste prajita. se macina in robot.  Zaharul se face pudra la masina de cafea.

Se combina toate ingredientele si se framanta un aluat, nu foarte tare si destul de sfaramicios, pe care il vom infaina cu o mana de faina si-l vom da la rece 30 de minute.

Cand a trecut timpul impartim coca in 4 bucati, pastram una pe masa de lucru si restul le vom tine la rece si le vom scoate pe masura ce preparam cornuletele.

Incingem cuptorul la 170 de grade si incepem sa le formam. Rupem bucati mici, facem o mica mingiuta si apoi le rulam sub forma de cornulet.

Asezam cornuletele pe foaia de copt in tava si le coacem pana se rumenesc...timpul depinde de cuptor desigur...eu zic sa le probati, cand marginile sunt bine rumenite, le ridicati usor si va uitati sa fie facute si la baza.

Scoateti cornuletele si le lasati obligatoriu la racit. Sunt extrem de fragede si extrem de sensibile pana nu se racesc, o sa vedeti daca le veti gusta asa. Le tavaliti prin zahar pudra dar numai cand sunt reci si aici va recomand cu incredere un strasnic ajutor de bucataras...copilul :)))...si nu uitati va rog de wow! :))) Deliciu total!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete vanilate cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

diaconta 1

26.12.2013, 23:24

pai eu am inteles ca ne trimitea la ea in bucatarie n-am inteles bine?)))))
minunate

RuxyRux 1

26.12.2013, 23:29

Nu cred Diuta )) N-am primit invitatia

RuxyRux 1

26.12.2013, 23:29

Inisor si mie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem si nuca