Aceste cornulețe rapide sunt alegerea perfectă pentru momentele în care doriți să pregătiți rapid ceva dulce și bun. Le puteți umple cu caise și prune deshidratate sau cu orice umplutură vă place vouă, sunt foarte, foarte bune și incredibil de simplu de făcut. Oricât de greu ar fi de crezut, gustul lor nu diferă de cel al cornulețelor clasice. Încercați-le, ca să vă convingeți.
Pentru Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă ai nevoie de doar câteva ingrediente: aluat fraged, rahat, fructe deshidratate, pastă fistic și zahăr pudră.
Cum se prepara Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă:
Începeți prin a tăia rahatul în bucăți mici.
Pregătirea Aluatului:
Dacă folosiți aluat fraged dulce pregătit, pregătiți-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau folosiți rețeta preferată de aluat fraged.
Umplerea și formarea cornulețelor:
Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru și tăiați-l în triunghiuri de dimensiune egală. În partea mai lată a fiecărui triunghi, adăugați o lingură de cremă de fistic sau Nutella amestecată cu puțină nucă măcinată sau așezați câte o caisă /curmală deshidratată sau câte o bucată de rahat pe fiecare triunghi și rulați-le în cornulețe.
Coacere:
Preîncălziți cuptorul la 170°C. Așezați cornulețele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 - 20 de minute sau până devin aurii și crocante.
Servirea:
Lăsați cornulețele să se răcească puțin, apoi pudrați-le cu zahăr înainte de a le transfera pe un platou. Serviți cornulețele rapide alături de o ceașcă de ceai sau cafea pentru un moment dulce și reconfortant.
Aceste cornulețe rapide sunt perfecte pentru a vă răsfăța cu un desert delicios și fără prea mult efort. Bucurați-vă de savoarea lor!
Din seria dulciurilor de casă, vă recomandăm să încercați și rețeta de Cornulețe cu rahat colorat, delicioase sau rețeta de Cornulețe cu nuca și untură, foarte fragede și ele.
Rețeta noastră preferată este cea de Cornulețe fragede cu osânză.