Site-ul pe care am gasit acesta reteta este:www.e-retete.ro...cornuletele sunt atat de fragede incat se topesc in gura!
Intr-un vas se pune untura,praful de copt stins cu otet si apa si se freaca cu o lingura pana compozitia devine omogena(va arata ca o maioneza).Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen.Framantam aluatul cca 5 minute,pentru ca acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini.
Aluatul nu contine zahar!
Pentru umplutura batem albusurile tare cu un praf de sare.Dupa am batut spuma albusurile adaugam usor zaharul.Batem in continuare pana nu se mai simte zaharul.Adaugam apoi nuca si esenta de rom si amestecam usor cu o linfura de lemn.
Impartim apoi aluatul in 4 bucati.Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina.Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica.Se formeaza cornuletele,dupa care se coc 30 de minute la cuptorul preincalzit.
Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca!
Dupa ce le-am scos din cuptor le trecem fierbinti prin zaharul pudra vanilat!
1
La inceput punem doar 9 linguri de apa,iar daca aluatul este faramicios si simtim ca nu se leaga atunci cand il framantam,mai adaugam o lingura de apa!!!
2
Aceste cornulete se pot prepara si cu dulceata,insa trebuie sa folosim dulceata tare,gen silvoita(magiun),pentru ca umplutura sa nu iasa din ele!
3
Untura de porc trebuie sa fie tare!
4
Din cantitatea de ingredinte de mai sus mi-au iesit 40 de cornulete!