Cornulete cu vin alb

de Teo in Prajituri, 15 Feb 2010 | 29531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 300 ml vin alb
  • 500 g untura
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • 350 g zahar farin pt pudrat
  • faina cat cuprinde
  • UMPLUTURA
  • 800 g gem acrisor de prune/caise pt umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu vin alb:

Se framanta o coca mai tare, se portioneaza in 12 gogosi, apoi se intinde cate o foaie, care la randul ei se imparte si ea in 12 triunghiuri. Se asaza cate o jumatate de lingurita de gem si se ruleaza de la baza spre varf.

Se dau la cuptor pana cand se rumenesc si se pudreaza calde.

TIPS-URI

1

Vinul alb "topeste" untura, o face sa nu se mai simta

2

Vinul si untura fac aluatul mai fraged

3

Gemul pe care il folosesc eu (preparat in casa) este de consistenta unei marmelade care se vindea odata la kg.

4

Din aceasta compozitie ies 80-90 de cornulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu vin alb" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 10:26

Nu am facut niciodata cu vin,dar sunt sigura, ca au iesit o bunatate.Poza arata de nota 10 cu felicitari.

Rocsi 1

16.02.2010, 12:02

cred k e ceva bun...

Bunica 1

16.02.2010, 22:17

Sunt o minunatie ! Foarte bune !

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert haiose