Intrucat va urmaresc de aproximativ 2 ani, inspirandu-ma din minunatele dvs retete... m-am gandit ca ar fi timpul sa va rasplatesc!... cu o reteta ce nu am regasit-o pe acest site. Imi voi cere scuze anticipat pt forma nu tocmai originala a prajituricilor.
Am "facut cunostinta" pt prima data cu Tobitele la o buna prietena din Sibiu... ca mai apoi sa gasesc pe internet o oarecare asemanare a retetei sub numele de "roata carului"... acum.... fiecare alege forma mai potrivita a numelui in functie de "prezenarea artistica" a produsului finit.
Crema : Se amesteca galbenusurile, zaharul, praful de ness sau cappuccino, cacao, vanilia, faina si laptele. Se pun la foc mic si se amesteca foarte bine, ca sa nu existe cocoloase, pana la rezultarea unei budinci. Dupa ce "budinca" s-a racit se va aduga untul frecat cu zahar si 150 gr de nuci. Crema se va tine la frigider cat timp se vor coace bezelele.
Bezele: se bat albusurile cu putina zeama de lamaie, un varf de sare si zaharul cu mixerul la viteza cea mai mare pana devine o spuma consistenta.
Se formeaza bezelele in tava si se baga-n cuptorul preincalzit la foc mic cu usa intredeschisa putin.
Asamblarea "rotilor": se lipesc cate 2 bezele cu crema si se tavalesc marginile in nuca macinta ramasa!
Pofta buna!