Cornulete alb-negru

de diaconta in Prajituri, 30 Oct 2010 | 11475 vizualizari

 

E o reteta foarte cunoscuta,dar mult prea migaloasa......"again" am pierdut mult prea mult timp in bucatarie.

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 1 kg faina alba
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 600 ml lapte
  • 30 gr drojdie
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina sare

Sirop:

  • 400 gr zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de lamaie

Umplutura:

  • eu am pus dulceata de caise  si de cirese
  • lamaie
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete alb-negru:

Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.

Cele trei oua se bat cu 3 linguri de zahar pana se fac spuma si apoi se adauga uleiul cate putin.Se adauga zaharul vanilat,coaja de lamaie.

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si putina sare.

Daca drojdia a dospit ( amea apucase sa dea pe dinafara de faloasa ce era) se pune peste faina,impreuna cu ouale batute.

Se amesteca si se adauga pe rand laptele caldut pana cand se obtine consistenta dorita pentru un aluat dospit.

Se framanta cel putin 15 minute.Apoi se imparte in doua jumatati.La una se adauga cele doua linguri de cacao amestecate cu putin lapte.

Se lasa la dospit pentru o ora.

Din cele doua compozitii se fac bilute,astfel incat sa avem acelasi numar de bilute "albe" si "negre".

Din bilute se intinde o foaie rotunda si se suprapune o foaie alba si una cu cacaua.

Se taie in triunghiuri,se pune dulceata(finetti,rahat,nuca) si se ruleaza in forma de cornulet.Asta nu mi-a iesit prea bine.

Se pun la cuptorul incins aproximativ 20 de minute.

Din 400 grame zahar,400 ml apa si zeama de lamaie se face un sirop destul de gros.

Cand sunt coapte cornuletele,se dau asa fierbinti prin sirop,se scot si se pun pe un platou.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete alb-negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci