Lapte de pasare / Bulgari de zapada

de cocineraviajera in Dulciuri, 10 Feb 2012 | 5699 vizualizari

 

Un dulce foarte gustos si interesant.
Se poate servi rece sau cald in functie de anotimp sau preferinta.
E prima data cand prepar acest desert fara vre-un motiv anume, doar ca mereu am sarit peste aceasta reteta. Acum i-a venit randul si am fost incantata de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte,
  • 5 oua,
  • 1 zahar vanilat,
  • 6 linguri zahar,
  • un praf sare.   
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare / Bulgari de zapada:

Galbenusurile se omogenizeaza bine cu 5 linguri de zahar. Laptele cu zaharul vanilat se fierbe si se da deoparte.

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga 1 lingura de zahar si se bat in continuare pana au ajuns la punctul de bezea. Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere.  Se iau cu lingura gramajoare de bezea si se pun la fiert in lapte. Nu se pun multe pentru ca se umfla si e dificil de intors. Se intorc pe ambele parti, apoi se scot cu o spumiera pe un platou. 10 minute sunt deajuns. Se repeta actiunea pana terminam toata compozitia de albus.

Dupa ce am terminat de preparat bulgarii, strecuram laptele.  O parte o amestecam cu crema de galbenusuri pentru a nu se taia compozitia cand o fierbem, iar restul laptelui il punem din nou la fiert.  Adaugam si galbenusurile omogenizate cu lapte anterior, amestecand continuu pe foc mic pana se leaga. 

Se da deoparte la racorit.  Cand e calduta se toarna in cupe, boluri, etc.  Deasupra se aseaza bulgarii de zapada si se da la rece sau se serveste imediat, dupa preferinta si sezon. Se orneaza sau nu. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare / Bulgari de zapada" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Lau 1

13.02.2012, 15:20

bun

cocineraviajera 1

02.03.2012, 01:16

Multumesc mult bucatarasilor si va urez o primavara plina de bucurii si iubire! Va pupicesc

ryta 1

04.01.2014, 10:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasăre