Eu fac aluatul dupa o inventie proprie, si imi ies foarte bune. Am observat ca multi pun intai faina, peste care pun celelalte ingrediente, dar mie nu-mi place cum ies asa. Ale mele sunt aurii , pufoase si cu multe gauri in ele. Deci: eu bat cele 3 oua intregi cu zaharul, pana se topeste zaharul, folosind mixerul. Apoi, adaug aprox. 200 ml lapte. Pun faina, pana iese un aluat mai grosut, pe care il bat cu blenderul sa nu ramana cocoloase. Apoi, subtiez acest aluat cu apa minerala, pana are consistenta smantanii. Astfel, nu se fac cocoloase defel. Pun putin ulei si sare, si apoi le coc in tigaia speciala, pana devin aurii. Imi ies in jur de 14 clatite.
Se umplu clatitele cu finetti (eu le prefer cu branza dulce). Se pune pe o farfurie putina frisca lichida, se pun clatitele (eu pun 2 de persoana), se presara nuca si se orneaza cu frisca. De data aceasta eu nu am fost prea inspirata cu ornatul, invitatii pe care i-am avut la masa au bufnit in ras, cand am adus clatitele...
1
Frisca nebatuta e foarte buna, si acel sos face clatitele mai gustoase, nu sunt asa uscate, parca...