M-am hotarit sa fac azi aceasta prajitura, mult draga inimii mele....din mai multe motive. In primul rind pentru ca nu am postat nimic special de ziua mea, apoi pentru ca azi e la noi prima duminica de Advent, cele 4 saptamini care preced Craciunul. Iar azi dimineata am aflat ca e si ziua de nastere a Cristinei, deci, cu atit mai bine se potriveste o prajitura ciocolatoasa.
Va invit sa gustati. Si sa ascultati un cantecel :
http://www.youtube.com/watch?v=wBe_n1kQ948&feature=related
Pentru aluat:
Pentru Crema:
Pentru glazura:
pentru crema:
Incalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3 placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe fundul tavii unse. Le coacem 3 minute in cuptorul incins, dupa care le desprindem cu grija si formam din fiecare cite un cornet. Repetam operatia pina se termina aluatul. Mie mi-au iesit 25 de bucati.
Pregatim glazura. Eu am folosit una din comert, pe care am topit-o pina la consistenta dorita, si am inmuiat fiecare cornet, in asa fel incit sa aiba o margine uniforma.si le-am lasat sa se usuce.
Intre timp am pregatit crema, amestecind zaharul cu cele doua oua si cacaoa pe aburi, iar atunci cind aceasta compozitie s-a ingrosat, am racit-o si am adaugat untul, amestecind pina la omogenizare. Am pus crema in congelator pentru 10-20 de minute , dupa care am amestecat-o din nou pina a deventit spumoasa si s-a deschis la culoare. Am umplut cornetele si voila !
1
Placintelele de aluat din care se formeaza cornete trebiue sa fie moi si maleabile, daca se coc prea mult, nu se mai pot forma dupa dorinta.
2
Nu puneti mai mult de 3 bucati la copt, nu veti reusi sa formati mai mult de 3 cornete
3
Dupa fiecare runda curatiti fundul tavii si ungeti din nou.
4
Aceaste operatii necesita un pic de exercitiu....dar daca respectati 3 minute de copt, este ok.