Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

de silvi0ara in Mancaruri de legume, 18 Noi 2010 | 14093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
  • Sosul:
  • 400g iaurt de capra
  • 2-3 linguri smantana
  • 4 castraveti verzi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita menta proaspata tocata
  • 1 lingurita marar proaspat tocat
  • sare si piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane cu sos de iaurt si smantana:

Conopida curatata de cotoare se spala, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare pe foc mic.Cad este gata,se scoate si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.Din cele 2 oua si faina impreuna cu 1 lingura apa rece,sare si piper dupa gust,facem un aluat ca pentru clatite putin mai gros.Dam fiecare buchet prin acest amestec,apoi le punem la prajit in uleiul incins.Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile.Le scoatem pe o hartie absorbanata sa se elimine excesul de ulei.Pot fi servite asa simple sau alaturi de un sos de iaurt.

Sos iaurt:

Mai intai curatam castravetii,ii taiem cuburi,presaram sare si ii lasam la scurs.Intr-un castron amestecam iaurtul si smantana,usturoiul zdrobit marunt,menta si mararul.Amestecam compozitia,apoi adaugam castravetii scursi bine de zeama.La sfarsit potrivim de gust cu sare si piper.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane cu sos de iaurt si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida