Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

de silvi0ara in Mancaruri de legume, 18 Noi 2010 | 13698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
  • Sosul:
  • 400g iaurt de capra
  • 2-3 linguri smantana
  • 4 castraveti verzi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita menta proaspata tocata
  • 1 lingurita marar proaspat tocat
  • sare si piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane cu sos de iaurt si smantana:

Conopida curatata de cotoare se spala, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare pe foc mic.Cad este gata,se scoate si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.Din cele 2 oua si faina impreuna cu 1 lingura apa rece,sare si piper dupa gust,facem un aluat ca pentru clatite putin mai gros.Dam fiecare buchet prin acest amestec,apoi le punem la prajit in uleiul incins.Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile.Le scoatem pe o hartie absorbanata sa se elimine excesul de ulei.Pot fi servite asa simple sau alaturi de un sos de iaurt.

Sos iaurt:

Mai intai curatam castravetii,ii taiem cuburi,presaram sare si ii lasam la scurs.Intr-un castron amestecam iaurtul si smantana,usturoiul zdrobit marunt,menta si mararul.Amestecam compozitia,apoi adaugam castravetii scursi bine de zeama.La sfarsit potrivim de gust cu sare si piper.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane cu sos de iaurt si smantana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu marar si usturoi