Conopida gratinata

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2016 | 2773 vizualizari

 

 
Azi va prezint reteta de conopida gratinata a sotului meu. :)

 

INGREDIENTE

  • o conopida medie;
  • 1 pachet unt,
  • 700 ml lapte;
  • 250 g faina;
  • 300 ml apa;
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

 Spalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Cat se scurge conopida pregatim sosul: intr-o craticioara topim untul, adaugam faina si amestecam continuu apoi desfacem compozitia cu lapte. Amestecam continuu. Daca sosul este prea gros adaugam si apa. Tapetam o tava cu hartie de copt asezam conopida si turnam sosul.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos! Pofta buna!

TIPS-URI

1

sosul trebuie pus caldut peste conopida

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brocoli si conopida cu sunca la tava