Un pranz usor si gustos!
Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare.
O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in ea).
Dupa ce s-a fiert se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Cacavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un bol punem ouale, iaurtul, 3 linguri de cascaval, catei de usturoi pisati, sare, un praf de piper, patrunjelul verde tocat fin si coditele de ceapa verde taiate marunt. Omogenizam.
Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam conopida, presaram putina sare si patrunjel uscat deasupra, turnam sosul de iaurt cu oua apoi acoperim cu un strat de cascaval ras.
Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.
Servim cu smantana.
Pofta buna!
1
Puteti inlocui iaurtul grecesc cu smantana.
2
In locul patrunjelului proaspat puteti folosi marar.