Conopida cu varza rosie

de adela_64 in Muraturi, 15 Noi 2013 | 25303 vizualizari

 

Dragii mei, anul acesta am pus gogosarii cam devreme, pe la sfarsitul lui septembrie, iar termitele de-acasa i-au si injumatatit. Asa ca m-am gandit sa mai pun ceva muraturi ca iarna-i lunga. Nu am cumparat decat varza rosie, conopida, morcovi si niste telina. Gogosarii la data asta (12.11.2013) erau deja 10 lei si dupa mine nu pui muraturi la astfel de preturi. Asa c-o sa murez doar ce am luat la preturi foarte bune, cu reteta de la gogosari. Oricum eu pun gogosarii cu varza rosie si conopida. Acum am pus aceeasi reteta fara gogosari.
V-am pus si o poza (nu va uitati la data de pe poza, pentru ca am uitat s-o setez, iar aparatul meu se incapataneaza s-o pastreze setata in memorie).

 

INGREDIENTE

  • 5 kg. varza rosie
  • 5 kg. conopida
  • 2 capatani de telina cu frunze + 4 legaturi de frunze
  • 10 buc. hrean
  • Solutie de otet :
  • 1 litru otet
  • 3 litri apa
  • 4 linguri sare
  • 1 kg. de zahar
  • 1 plic boabe de mustar
  • 2 foi de dafin
  • 5 cuisoare
  • piper boabe dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu varza rosie:

Se spala legumele, se portioneaza dupa preferinta si se aseaza alternativ in borcane.

Dupa ce ati terminat cu asezatul faceti o solutie din ingredientele de mai sus in functie de marimea borcabelor. Din cantitatile de mai sus eu am pus 5 borcane a cate 4 litri fiecare si am facut solurie din 2,5 litri otet. Daca va mai ramane soutie nu o aruncati. A doua zi veti observa ca a scazut si necesita adaos.

Preparare solutie :

Se pun toate ingredientele intr-o oala incapatoare, se pune un capac si se infierbanta bine. Nu trebuie sa clocoteasca. Se lasa la infuzat 10-15 minute, apoi se pune in borcane destul de fierbinte. Nu uitati sa puneti cutite sub borcane. Stiti cum e, paza buna, trece primejdia rea! Asaaaa! Dupa ce ati pus si solutia, asezati borcanele la indemana pana a doua zi, completati cu lichidul ramas, daca n-a ramas mai "fabricati", apoi la camara cu ele si sa vedeti bunatate de muraturi dulci-acrisoare si crocante, servite de Craciun langa o coasta impanata de purcelus !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Lau 1

15.11.2013, 15:48

bunnn

Rocsi 1

15.11.2013, 20:04

Faina combinatia

Merisor 1

15.11.2013, 22:52

Foarte buna si foarte bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida in saramura