Se spală conopida sub jet puternic de apă. Se pune în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară apa, se clătește cu apă rece conopida și se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt. Ceapa, telina se taie cubulețe, morcovul se taie rondele și ardeiul se taie fideluță. Încingem uleiul într-un wok și călim ceapa. Adăugăm pe rând morcovul, țelina și ardeiul gras, amestecând bine după fiecare legumă adăugată. Adăugăm usturoiul pisat, vinul, roșiile împreună cu sucul lor, apa și busuiocul. Condimentăm cu sare și piper. Răsturnăm legumele cu sos într-o tavă. Punem bucățile de conopidă în sosul cu legume și dăm la cuptor pentru o oră.
Servim conopida cu sosul de legume.
Poftă bună!