Sa va propun o alta reteta de post dar delicioasa...poate o sa ziceti mazare cu ciuperci se poate?a venit cineva la mine in vizita si mi-a zis ca face mazare cu ciuperci si eu mirata: cum mazare cu ciuperci?si a zis da, se poate...si am zis sa incerc ...ce credeti ca iesi?oare?o bunatate...
Ciupercile se spala bine si se taie bucati mai mari(sau cum va place).
ceapa se curata se spala si se toaca marunt.
morcovul se rade ,se spala si se taie rondele.
ardeiul rosu si galben se taie cubulete.
rosiile se curata de pielita si se taie tot patratele.
mazarea se scurge de zeama,se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs.
intr-o tigaie putin mai mare se pune putin ulei.
cand acesta s-a incins se adauga ciupercile si se trag 2 min in ulei.
peste se toarna 2 cani cu apa.
lasati sa inceapa sa fiarba.
in momentul in care incep sa fiarba se pun toate legumele mai putin mazarea pentru ca a mea era fiarta(daca o luati nefiarta atunci o puneti o data cu legumele sa aiba timp sa fiarba bine).
se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.
se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba cam 30 de minute,timp in care mai invartiti din cand in cand.
daca legumele nu sunt fierte bine si apa a scazut,mai adaugati putina dar sa fie fierbinte pentru a nu stopa fierberea.
ultimele 10 min adaugati mazarea.
pasta de tomate o desfaceti in putina apa si o turnati in tigaie.
invartiti bine iar dupa 10 min inchideti aragazul.
sper sa va placa...pofta buna!