Compot de struguri

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 24 Sep 2017 | 4545 vizualizari

 

Compotul de struguri este foarte bun pentru a-l servi ca atare sau pentru a-l folosi la prepararea prajiturilor si torturilor. 

Au rezultat 10 l de compot de struguri din cantitatile pe care le-am folosit.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg struguri
  • 1,2 kg zahar
  • 6 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri:

Se aleg boabele de struguri de pe ciorchine, se spala si se pun in sticle (curate si uscate), umplandu-le pana la jumatate.

Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.

Se pune siropul peste boabele de struguri, lasand spatiu liber de 1-2 cm pana la gura sticlei. Se infileteaza capacele. Se fierb sticlele pe baie de aburi, timp de 40-50 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca in apa respectiva sau sub o patura.

TIPS-URI

1

 Pe fundul vasului in care fierbeti sticlele, se va aseza un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune