S-a terminat painea de ieri si cum fac aproape zilnic paine am pus acum seara repede de chifle ..maine dimineata la pachet si la micul dejun vor fi perfecte...
Topim untul in apa si asteptam pana ajunge lichidul caldut.
Cernem faina in vasul de framantat si facem o mica gropita la mijloc. Punem drojdia deasupra zaharul si pe margine sarea.
Adaugam apa cu unt si framantam un aluat bun elastic care nu se mai lipeste de maini, daca mai este nevoie vom mai adauga o lingura doua de faina.
Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la loc cald la crescut o ora sau pana isi va dubla volumul.
Cand a crescut, impartim coca in doua si facem din fiecare bucata un sul lung in jur de 40 cm.
Taiem cu cutitul chifele pe care le vom aseza pe hartia de copt direct in tava de cuptor. Le crestam in diagonala. Mai lasam la cald inca 30 de minute, le ungem cu lapte si coacem la cuptorul incins la 200 grade pentru 25 de minute sau pana se rumenesc.