Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste

de divainbucatarie in Dulciuri, 5 Apr 2011 | 5411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 110 g zahar tos
  • 200 ml lapte caldut,
  • 115 g unt topit,
  • 25 g drojdie,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 praf de sare,
  • 1 ou pentru uns,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • Pentru umplutura:
  • 160 g nuca macinta,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 200 g ciocolata topita – eu am folosit nutella,
  • 50 g stafide
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste:

Pentru inceput pregatim maiaua, asa cum am facut la toti cozonacii: intr-o cana punem drojdia, adaugam 1 lingura de zahar si una de faina, acoperim cu lapte, amestecam putin cu o lingurita, apoi lasam sa dospesca cam 10 minute, pana sta sa iasa din cana.

Intre timp frecam galbenusurile cu zahar, apoi adaugam untul topit treptat. Punem peste faina maiaua, apoi amestecul de oua cu unt, coaja de lamaie, sare si laptele cate putin, in timp ce framantam.Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini – cu cat il framnatati mai mult, cu atat este mai pufos. In functie de tipul de faina pe care o folositi, uneori mai trebuie sa adaugam 1 -2 linguri de faina. Aluatul pe care il obtinem trebuie sa fie elastic, lucios. Presaram faina peste acesta, il acoperim cu o folie alimentara direct pe aluat, apoi il lasam sa creasca intr-un loc caldut.Cand aluatul a crescut il scoatem pe o planseta, il mai framantam putin, apoi il impartim in 3 parti egale pe care le vom intinde cu un sucitor.
Fiecare parte va fi umpluta cu ceva diferit: una o ungem cu ciocolata topita apoi o rulam, pe a doua parte presaram un amestec din 110 g nuca, cacao si zahar vanilat, iar a treia cu restul de nuca si stafide.Impletim cele 3 rulouri, le punem in tava, apoi ungem cu un ou.
Daca nu aveti tava pentru gugelhupf puteti proceda asa cum am facut la colacul impletit cu stafide umpland gaura cu staniol, astfel incat atunci cand se umfla sa ramana gaura pentru oua.
Colacul il vom coace in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 50 minute. Dupa ce se rumeneste ar fi bine sa il acoperiti cu un prosop de hartie, pentru a nu se arde (cam dupa 30 de minute, in functie de culoarea pe care vreti sa o aiba cand este copt).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (25)

divainbucatarie 1

06.04.2011, 09:01

Multumesc Mirela!

divainbucatarie 1

06.04.2011, 09:01

Multumesc MamaieElena!

adry88 1

01.06.2011, 21:26

tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata,mascarpone si banane