Pentru ca-i o zi de iarna mohorâta si foarte rece,am zis ca merg niste costite de porc,chiar daca au avut ceva grasime.Au fost delicioase alaturi de o garnitura de cus-cus si de ardeii cu varza pusi de cu toamna la pastrare în camara.A venit vremea sa fac cunostinta si cu chilly,nu l-am folosit pâna acum la mâncaruri.Au fost minunate,moi,dezlipicioase de pe os,cu un gust picant atenuat de dulceata mierii
Pentru marinata:
Pentru sosul dulce-picant:
Coastele se condimenteaza cu sare si piper.Din celelalte ingrediente se face un amestec.Ceapa se taie marunt si usturoiul se zdrobeste putin.Coastele impreuna cu amestecul se pun intr-o punga de friptura si se lasa la marinat peste noapte.
A doua zi am pus punga cu costitele intr-o tava si am lasat cam 40 de minute la cuptor.Dupa acest timp,costitele sunt destul de moi,asa ca le vom scoate din punga si punem peste ele sosul dulce picant,obtinut prin amestecul ingredientelor.Mai lasam la cuptor cam 30 de minute,timp suficient ca ele sa se inmoaie si sa se desprinda de pe os.Vor avea o culoare rumena superba.
Am servit cu garnitura de cus-cus si muraturi din productia proprie.