Daca vrei o reteta delicioasa de coaste lipicioase de porc la cuptor, fragede si glazurate perfect cu un sos dulce-picant, incearca varianta de mai jos.
Ca sa prepari aceste Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit, ai nevoie de ingredientele urmatoare: coaste de porc, usturoi, ulei de masline, mustar, ketchup, sos soia si condimente.
Cum se prepara Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit:
Preincalzeste cuptorul la 160°C.
Spala coastele de porc si indeparteaza membrana alba de pe partea din spate a acestora (folosind un cutit ascutit pentru a o desprinde mai usor).
Unge coastele cu ulei de masline, apoi freaca-le cu usturoiul zdrobit, boia, sare si piper pe ambele parti.
Asaza coastele intr-o tava adanca, acopera-le cu folie de aluminiu si coace-le in cuptorul preincalzit timp de 2-2,5 ore, pana cand carnea devine foarte frageda si aproape cade de pe os. Coace-le la temperatura scazuta pentru a obtine textura perfecta.
Intr-un bol, amesteca ketchup-ul, mierea (sau zaharul brun), sosul de soia, otetul balsamic, sosul de ardei iute (daca folosesti) si mustarul.
Incalzeste usor amestecul intr-o craticioara pentru ca toate aromele sa se combine si sa devina un sos omogen si lipicios.
Dupa ce coastele au stat la cuptor suficient si sunt fragede, scoate-le din cuptor si indeparteaza folia de aluminiu.
Unge coastele pe ambele parti cu marinada pregatita, folosind o pensula de bucatarie.
Ridica temperatura cuptorului la 200°C si da coastele inapoi la cuptor pentru inca 15-20 de minute, pana cand glazura devine caramelizata si lipicioasa.
Scoate coastele din cuptor si lasa-le sa se odihneasca 5 minute inainte de a le portiona.
Serveste coastele calde alaturi de o salata de varza sau o portie de cartofi la cuptor.
Iti recomandam si coaste de porc glazurate.