Clatite gratinate

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 17683 vizualizari

 

Pentru ca imi place combinatia de branza cu marar, oricum ar fi ea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foile de clatite avem nevoie de:
  • 2 oua mari
  • 500 ml lapte
  • 300 gr faina de grau
  • un ardei capia colorat
  • o lingurita cu chimen
  • sare, busuioc si pudra de ardei iute, toate dupa gust
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1 ou mare
  • 200 gr de cascaval
  • 2 linguri cu smantana
  • 250 gr branza proaspata
  • o legatura de marar verde
  • o cutie de Ceva fin: Branzica si smantana
  • Suplimentar, ne sunt necesare:
  • 2 oua
  • 1 lingura cu ulei
  • 3-4 linguri cu smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite gratinate:

Pentru foile de caltite, mixam toate ingredientele, si apoi, din compozitia obtinuta coacem pe ambele parti fiecare foaie, in parte.

Separat pregatim compozitia, amestecand toate ingredientele, tocand marunt mararul si ardeiul capia, si, trecand cascavalul prin razatoare. Cu aceasta compozitie, umplem foile de caltite pe care le vom aseza intr-un vas uns cu putin ulei (aproximativ o lingura).

Peste clatite turnam smantana batuta cu cele 2 oua, mai condimentam daca este cazul, si, punem vasul la cuptor pentru 30-40 de minute.

Se servessc calde, sau reci!, sunt la fel de gustoase.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti adauga in compozitie si ciuperci sau carne de pui (piept ori fiacatei)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platouri aperitiv