Clatitele un desert usor de facut, rapid si foarte gustos....
ALUAT:
UMPLUTURA:
PENTRU PRAJIT:
Intr-un vas punem faina, peste care adaugam apa cat sa fie de consistenta potrivita de clatite si cu un tel (para) se bat, daca nu am obtinut ce ne dorim mai adaugam fie apa , fie faina dupa necesitati.Cand avem aluatul facut adaugam in el 1 lingurita de ulei, 1 lingurita de zahar si 1 lingurita coaja de citrice si batem aluatul. Luam o tigaie...buna de clatite si o spatula. Punem in ea cateva picaturi de ulei si lasam la incins.....cand este uleiul incins luam din alut cu un polonic si punem in tigaie, miscand-o circular pentru a acoperi cu aluat toata suprafata. Cand este gata pe prima parte o intoarcem clatita pe cealalta parte cu ajutorul spatulei si tot asa pana terminam tot aluatul. Clatitele le umplem cu dulceta de gutui.
POFTA BUNA!
1
Coaja de citrice am mereu pentru ca de fiecare data cand cumpar citrice de la care imi trebuie doar sucul sau miezul, le rad coaja si o depozitez intr-o cutiuta de plastic, sau canita, cu un strat de zahar deasupra si pusa in frigider.