Clatite cu ton si crema de branza

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2015 | 12468 vizualizari

 

O noua reteta pragatita cu aparatul Panini Maker Breville

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 cani faina (cana de 250 ml)
  • 2 cani si 1/2 lapte
  • cateva fire ceapa verde
  • Pentru umplutura
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • marar verde
  • sare
  • ton

optional - parmezan, fistic

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ton si crema de branza:

Amesteca intr-un bol galbenusurile cu sarea si smantana.

Adauga uleiul si omogenizeaza.

Pune apoi laptele, amesteca si adauga faina in ploaie amestecand energic cu un tel.

Lasa compozitia deoparte pentru 15 minute.

Intre timp cu ajutorul unui blender paseaza branza de vaci impreuna cu smantana si sarea.

La final adauga marar verde, tocat.

Conecteaza aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent.

Toarna cu polonicul din compozitie in centrul aparatului Panini Maker Breville. Compozitia de va prelinge in forma de rotund. Lasa cateva secunde pana ce suprafata clatitei este legata, mata, apoi inchide capacul. Lasa cateva secunde pana ce clatita se rumeneste frumos.

Procedeaza la fel cu restul compozitiei.

Cans s-au racorit bine toate clatitele incepe sa le umpli.

Intinde pe fiecare crema de branza, pune uniform ton apoi ruleaza.

Aseaza pe o farfurie, presara putin parmezan si fistic si serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ton si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza