Clatite cu ricotta si merisoare

de laura_n in Prajituri, 6 Iun 2012 | 3065 vizualizari

 

Cui nu ii plac clatitele?! Sunt desertul de weekend al familiei! Astazi, va propun altfel de clatite...umplute cu ricotta si merisoare si cu sos de caramel. O deliciosenie!

 

INGREDIENTE

  • pt clatite
  • 2 oua
  • o canita faina
  • o canita zahar
  • 500 ml lapte dulce
  • pt umplutura
  • 300 gr branza ricotta sau urda/ branza vaci cremoasa
  • 50 gr zahar
  • 250 ml smantana dulce
  • 100 gr merisoare
  • esenta vanilie sau lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ricotta si merisoare:

Se amesteca ouale cu zaharul, se adauga faina si la sfarsit se desface compozitia cu lapte pana se obtine o smantana lichida. Daca iese prea subtire, mai adaugam faina. Se coc clatitele la foc mediu, nu le vrem prea rumenite.

Se amesteca ricotta / branza de vaci cu zaharul, se adauga smantana dulce (oprim putina smantana si pt sos) si esenta de vanilie sau de lamaie si la sfarsit adaugam si merisoarele. Umplem clatitele cu aceasta crema, le rulam, le asezam intr-un vas termorezistent si deasupra turnam restul de smantana dulce.

Dam la cuptor pentru vreo 10 min si apoi scoatem, lasam putin sa se raceasca si turnam sos de caramel sau zahar pudra deasupra. Sunt foarteee bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu urda