Cheesecake cu lavanda si pepene confiat

de simona72 in Prajituri, 11 Mai 2016 | 3441 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand folosesc lavanda culinara si recunosc ca am avut ceva emotii. Parfumul lavandei este destul de puternic, din cauza asta ea trebuie folosita cu moderatie. Pentru inceput, am infuzat lavanda in smantana pentru frisca, apoi am pus cate putina lavanda, am lasat cate 5 minute si am gustat. Nu am depasit o lingurita rasa de lavanda culinara la crema, am vrut o aroma medie, sa nu fie difuza, dar nici pregnanta de lavanda…
Va recomand si voua sa incercati, asta daca doriti experiente noi in bucatarie, in lumea dulciurilor…

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:
  • 200 gr biscuiti simpli cu unt
  • 80 gr biscuiti cu stafide si cereale
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 70 gr unt gras
  • 3-4 linguri lapte dulce
  • 1 lingurita rasa lavanda culinara
  • 2 linguri zahar alb
  • Unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • 80-100 gr pepene confiat
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita lavanda culinara
  • 80 gr ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 2 linguri amidon Gustin Dr. Oetker
  • In plus: 2 linguri budinca de vanilie Dr. Oetker (gata facuta conform instructiunilor de pe ambalaj)
  • Pentru decor:
  • Confetti Dr. Oetker (culoare albastru si alb)
  • Flori de lavanda
  • Petale de trandafiri
  • Boboci de iasomie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lavanda si pepene confiat:

Pentru crusta: biscuitii se rup cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Puteti sa folositi doar biscuiti simpli, biscuiti populari, biscuiti digestivi, ce aveti si ce va place. Se masuntesc biscuitii la robot, se adauga lavanda culinara, zaharul, vanilia, se dau cateva pulsatii robotului sa se amestece ingredientele. Se adauga untul topit si racit, se mixeaza, iar daca mai este necesar se adauga putin lapte rece pentru a lega si mai bine compozitia. Luam o tava de tarte cu marginile detasabile si o ungem cu unt. Eu am folosit una dreptunghiulara, voi puteti sa folositi si una rotunda… Se pune amestecul pentru crusta in tava, se distribuie uniform pe toata lungimea tavii, se ridica aluatul de crusta si pe margini si se apasa usor cu degetele. Se „imbraca” tava in crusta, se apasa usor cu dosul unei linguri pentru a aseza cat mai uniform blatul de biscuiti. Se da la frigider pentru 15 minute. Apoi se coace pentru 15 minute in cuptorul incins la 170 grade.

Pentru umplutura: se pune smantana pentru frisca intr-un ibric, se adauga lavanda si se pune pe foc. Se lasa sa se infierbante, dar atentie sa nu fiarba. Se lasa lavanda la infuzat 10 minute apoi se strecoara. Se pune jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca (adica 100 ml) in vasul robotului de bucatarie. Se adauga branza si se mixeaza pana obtinem o crema fina. Se adauga galbenusurile, zaharul, amidonul si se mixeaza pana la incorporare.

Pepenele confiat se taie in bucatele si se adauga la crema de branza cu lavanda. Se toarna peste crusta, se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute. Lasam sa se raceasca complet, indepartam peretii detasabili si scoatem din forma.

Pentru glazura de deasupra: in smantana infuzata cu lavanda ramasa (100 ml), punem ciocolata alba rupta in bucati. Dam la cuptorul cu microunde pentru 1 minut, amestecam, repetam pana ciocolata este topita. Amestecam cu budinca de vanilie gata facuta. Turnam imediat (cat mai este calduta si fluida) peste cheesecake, lasand sa curga putin si peste margini. Dam la frigider pentru 2-3 ore sau pana glazura este complet intarita. Se decoreaza dupa preferinte si inspiratie, eu am folosit confetti alb si albastru de la Dr. Oetker, flori de lavanda, petale de trandafiri si boboci de iasomie. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lavanda si pepene confiat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

12.05.2016, 01:57

Un deliciu rafinat

diaconta 1

13.05.2016, 11:11

ce combinatii faine faci Simonico

sebirizescu 1

13.05.2016, 22:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu ciocolată – Desertul clasic delicios

ieri la 08:50

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

pe 04.11 la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa