De dimineata, m-am trezit cu pofta de clatite. Asa ca am dat o raita prin frigider sa vad daca am ce trebuie si m-am apucat de treaba!
Am facut niste pufosenii de clatite pe care le-am umplut cu miere, nuca si fructe de goji macinate, dulceata de visine, de zmeura sau de trandafiri si cu ricotta si merisoare.
Asa ca avem pentru toate gusturile, poftiti la clatite!
Intr-un castron mai mare, am batut ouale cu zaharul si cu semintele de vanilie. Am adaugat lingura cu lingura faina, alternand cu lapte si am amestecat pana am incorporat toata faina si tot laptele. In caz de prea groasa compozitia, mai puneti lapte, in caz de iese prea subtire, mai adaugati un pic de faina. La sfarsit am adaugat untul topit si am amestecat bine.
Am lasat putin compozitia sa se linisteasca vreun sfert de ora si apoi, am dat start la copt clatite.
Am folosit o tigaie cu strat ceramica, am turnat cu polonicul din compozitie si am copt fiecare clatita pe ambele parti.
Dupa ce le-am copt pe toate, le-am umplut astfel:
- o parte cu un strat de miere, apoi am presarat nuca amestecata cu fructe de goji. O nebunie.
- o parte cu dulceata de mai multe feluri.
= o parte cu ricotta amestecata cu zahar pudra si merisoare.
1
eu prefer compozitia un pic mai groasa, ies clatitele pufoase.
2
se coc de minune intr-o tigaie cu strat ceramic