Am vazut pe aici niste clatite cu banane si cum am adus de la tara niste mere tare aromate si bune am zis ca trebuie sa incerc multe retete cu ele. Am inceput cu clatitele si nu va spun ca deliciosenii(muah Laura) au iesit.
Multumesc, Miha, Ancuta(Postavaru) pentru idee!!!!
Am decojit merele, le-am scos partea cu samburi si le-am trecut prin robot. Nu am avut rabdare sa le dau pe razatoare ca asa ar fi fost mai indicat. de regula cand mai fac ceva cu mere Adi le da pe razatoare ca el este mai calm si cu rabdare :).
Le-am pus intr-un tuciulet pe foc, am adaugat zaharul si scortisoara si am lasat sa se rumeneasca, mestecand din cand in cand. Cand s-au colorat suficient am ridicat de pe foc si am lasat la racit.
Ouale le-am batut cu un varf de sare, am adaugat apa minerala in care am dizolvat praful de copt, apoi le-am amestecat cu merele racite. Am adaugat treptat faina si si am mai lasat putin la odihna apoi am prajit pe o parte si pe alta in tigaia antiaderenta, dar pe care am uns-o de fiecare data cu cate putin unt.
Mai greu a fost cu prima clatita cand am intors-o ca era putin mai moale si a trebuit sa folosesc o spatula de lemn, dar de la a doua a mers direct sa le invart in aer.
Aluatul fiind mai gros nu l-am putut intinde in tigaie prin rotire ca la clatitele normale, ci l-am nivelat cu lingura.
1
Cantitatea de faina se pune in functie de cat lichid lasa merele.