Clatite cu gem sau dulceata

de Silvioara in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 49367 vizualizari

 

Eu fac reteta simpla de clatite, recunosc ca n-am incercat (inca) alte "soiuri" sau combinatii. Ca umplutura folosesc branza dulce de vaci amestecata cu zahar pudra, zahar vanilat si stafide, dar mai ales gemurile si dulceturile de orice fel. Acestea le dau farmecul si parfumul...

 

INGREDIENTE

  • 1-2 oua
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana lapte + 1 cana apa minerala sau plata
  • un varf cutit sare
  • o cescuta mica cu ulei folosit pentru copt clatitele
  • gem/dulceata/branza dulce
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem sau dulceata:

Aluatul se prepara astfel: Intr-un castron se cerne faina, se adauga ouale, praful de sare si treptat, amestecand continuu cu telul, laptele si apa.

Tigaia in care vom coace clatitele se unge de fiecare data cu putin ulei (cam o jumatate de lingura) si, folosind cescuta, va este mult mai usor sa controlati cantitatea de ulei decat cu sticla.

Cu un polonic luam din compozitie si turnam in tigaie, rotind-o pana ce se acopera toata suprafata cu aluat. Se coc pe fiecare parte intorcandu-le cu o paleta sau direct cu tigaia.

Se umplu dupa preferinta cu gem, dulceata sau branza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem sau dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu dulceata si fulgi de ciocolata