Prima data se fac clatitele, din faina, 2 oua, apa minerala si praful de copt. Se omogenizeaza cu mixerul, dupa care se coc clatitele in mod normal, in tigaia unsa cu ulei.
Separat se curata ciupercile, se spala, se toaca marunt si se calesc in putin ulei, impreuna cu ceapa si ea tocata.
Din cand in cand peste ciuperci se mai toarna cate putin din vinul pregatit.
Se presara sare, piper, patrunje si putin marar.
Cand compozitia e gata, ciupercile sunt scazute bine, se umplu clatitele cu ele, si se ruleaza
Apoi se taie fiecare clatita in doua.
Se bat separat inca doua oua cu putina sare, prin care este trecuta fiecare clatituta (jumate din cea mare), ulterior pusa la prajit in uleiul incins.
Se prajesc pe ambele parti.
Se scot pe un servet de hartie pentru a extrage surplusul de ulei.
Se servesc atat calde, cat si reci!
1
pentru a unge tigaie cu ulei pentru clatite, am improvizat o unealta:
2
la capatul unui bat (poate fi creion) am infasurat o bucatica de carpa din bumbac, pe care am legat-o bine cu ata.
3
astfel pun ulei intr-o cescuta, inmoi unealta in ea si ung bine tigaia.
4
e perfect, nici prea mult ulei, nici prea putin..exact cat e nevoie