Dragii mei, azi am facut clatite cu brinza la cuptor, am facut o cantitate mai mare, fiindca sunt copilasi multi prin preajma. Si parintii mei sunt tot copii, traiesc a doua copilarie. Si drept urmare am copt la clatite de m-am saturat, dar rezultatul a fost cel scontat. Deci au iesit buneeeeeeeeeee!!!
Intr-un castron mai mare se pune faina, sarea, 4 linguri zahar (cca100 gr ), apa minerala, 2 plicuri de zahar vaniliat, 5 oua (+albusurile de la celelalte care le vom folosi la brinza si smintina), apoi cu mixerul amestecam bine. Dam compozitia la o parte pentru 30 minute.
In alt castron pasam cu o furculita brinza de vaci, adaugam 4 galbenusuri, 250 gr zahar, 3 plicuri de zahar vanilat, stafidele (care le-am tinut in esenta de rom si putina apa calduta). Amestecam totul bine, apoi punem la o parte.
In alt castronel punem smintina, adaugam restul de zahar, zahar vaniliat si 3 galbenusuri. Amestecam bine, apoi punem la o parte.
Luam tigaia de clatite, punem pe plita, ungem si incepem sa coacem. Terminam coptul clatitelor apoi luam o tava de yena (sau de care aveti ) Pe fiecare clatita punem cite o lingura de brinza si le impachetam ca pe sarmale, apoi le asezam frumos in tava. Dupa ce am terminat, deasupra punem smintina, apoi dam pentru 10-15 minute la cuptorul in prealabil incins.
Lasam sa se rumeneasca putin.
Pofta Buna !
1
Ca sa va impresionati musafirii sau pe cei ai casei intr-un mod si mai placut, puteti adauga linga si un sos de vanilie