Tiramisu reţetă originală

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 8 Apr 2014 | 5558 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Cu siguranta ati incercat aceasta prajitura de traditie italieneasca. Combinatia dintre mascarpone, piscoturi si gustul intens de cafea nu fac decat sa ne imbie papilele gustative. Va prezint in cele ce urmeaza reteta mea de tiramisu.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • - 2 pachete piscoturi sampanie
  • - 2 cutii mascarpone
  • - 2 cani mari cafea rece
  • - 2 oua
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 5-6 linguri mari de zahar, dupa gust
  • - cacao pentru decor
  • - putina ciocolata neagra rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Mai intai va ocupati de crema. Bateti frisca cu mixerul pana se intareste si amestecati cu mascaropone, zahar si galbenusurile. Personal prefer crema nu foarte dulce, asa ca va recomand sa o gustati si sa o potriviti dupa gust. Albusurile trebuie mixate bine la viteza mare cam 5 minute, pana se intaresc si apoi adaugate peste crema, folosind miscari circulare de jos in sus.

Inmuiati 1-2 secunde fiecare piscot in parte in cafeaua racita si montati mai intai primul blat. Nu lasati piscoturile mai mult in cafea pentru ca vor abosorbi foarte multa cafea si se vor inmuia. Turnati peste blatul din piscoturi jumatate din crema, apoi iar un strat de piscoturi trecute prin cafea si la final iarasi un strat de crema.

Ornati cu cacao si ciocolata rasa si lasati la frigider cel putin o ora inainte sa o serviti.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

09.04.2014, 05:23

tare bun

anca_rm 1

09.04.2014, 11:37

Cocktail_of_Senses 1

09.04.2014, 21:54

Eu nu ma pot satura de ea si orice desert pe care l-as incercat, parca un tiramisu rece le bate pe toate hihi

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu