Luna februarie este luna clatitelor !
Folosirea berei este etonanta dar serveste pentru a obtine clatite foarte pufoase.
Proportia in general este de 1/3 bere si 2/3 de lapte.
Le-am parfumat in plus cu rom macerat de casa - reteta aici.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/clatite-cu-bere.html
pentru 15 clatite mari
Punem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului.
Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea.
Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati.
Lasati sa se odihneasca aluatul minimum 1 ora.
Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic de lapte.
Gatiti clatitele intr-o tigaie de teflon fierbinte (unsa cu un pic de ulei.
Cu un polonic se toarna aluatul si se intinde pe toata suprafața tigaii.
Gătiti clatita pe fiecare parte.
Se repetă până când terminam tot aluatul.
Bucurati-va de ele imediat !
Le puteti servi simple cu unt și zahăr, cu dulceata sau cu miere, cu caramel sărat sau cu sirop de arțar, cu înghețată, sau cu Nutella si frișcă etc.
Opțiunile sunt aproape nelimitate!
Mie-mi plac cu branza de vaci cremoasa si dulceata de prune cu nuci.