Un „dulce” care aştepta pe listă să-i vină rândul.Cred că l-am întâlnit aproape pe toate site-urile culinare şi la multe bucătăraşe.
Pregatim clatitele.Ouale intregi le amestecam cu un praf de sare si ulei.Daca adaugam ulei in compozitie,nu vom mai avea nevoie de ulei cand le coacem. Adaugam pe rand faina si laptele in compozitie,amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase.Punem si aromele. Apa minerala o adaugam la final.
Lasam compozitia la frigider 30 de minute,timp in care pregatim crema de brânza. Stafidele le punem la înmuiat in rom. Brânza o mixam cu ouale si zaharul.Adaugam aromele.La final incorporam si stafidele dupa ce le-am scurs de rom.
Coacem clatitele intr-o tigaie de teflon.Ele trebuie sa fie foarte subtiri. Umplem clatitele cu crema de brânza si le înfasuram ca pe niste sarmalute.
Ungem o tava de yena cu putin unt si asezam clatitele.Peste ele presaram visinele.
Pregatim si crema de vanilie. Mixam toate ingredientele pana cand isi dubleaza volumul. Punem crema de vanilie peste clatite si punem in cuptorul preincalzit,aproximativ 10 minute,timp in care ne ocupam de bezea.
Albusurile le batem spuma tare.Cand s-a obtinut consistenta dorita adaugam pe rand zaharul si zeama de lamâie.
Când crema de vanilie a inceput sa se coaca si a prins o pojghita,scoatem tava din cuptor si repede punem bezeaua deasupra.Punem din nou tava in cuptor,pana cand se rumeneste frumos si bezeaua.
Fiind presata de timp,am taiat-o cât înca era calda.Sper ca voi sa aveti rabdarea necesara,altfel aspectul va avea de suferit.
Poftă bună !!!!