MAMALIGA 2 pers:
Punem la fiert 2L apa ,cand incepe sa clocoteasca punem carnea,sare si spumam bine,adaugam si legumele curatate si spalate taiate in 2.Lasam sa fiarba bine carnea impreuna cu legumele.
Dupa ce a fiert scoatem carnea,ciupercile, morcovul si le taiem mai mici.Apa in care au fiert o strecuram pt ciulama.
Intr-o cratita punem untul sau 3 lg de ulei ,lasam sa se incinga si adaugam faina.Amestecam bine si punem cu un polonic apa in care a fiert carnea ,cate un polonic si amestecam bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase,cam 13 15 polonice am pus.
Cand incepe sa se ingroasa ca o budinca punem sare,piper si adaugam carnea taiata marunt si ciupercile(eu am pus si morcovii taiati rondele).
Putem sa punem si o cescuta de lapte sau smantana pt o culoare mai deschisa.
Mai lasam cam 15 min sa fiarba bine dupa ce am pus carnea.
Se serveste cu mamaliguta.
Mamaliga:
Se pune pe foc apa cu putina sare,unt sau ulei.
Punem si 3 lg de malai in apa calda(nu trebuie sa clocoteasca pt ca o sa se formeze cocoloase).
Amestecam f bine cu telul cam 5-7 min pana incepe sa se ingroase,mai adaugam si restul de malai si amestecam bine.Lasam la fiarba cam 7 8 minute si cand incepe sa se desprinda singura dupa margini inseamna ca e gata.
Pofta buna !