Ciulama de pui

de Ancutsa in Pui, 16 Iun 2016 | 7131 vizualizari

 

Preferatea mea in copilarie era ciulamaua de pui. Iata reteta asa cum am invatat-o de la mama.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui;
  • 4-5 fire de patrunjel;
  • 1 ceapa uscata;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof;
  • 1 ardei gras;
  • un varf de lingurita sare;
  • o jumatate de lingurita Delikat;
  • 3 linguri rase cu faina.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala pieptul de pui si apoi se pune la fiert intr-o craticioara. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare.

Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, morcovul, cartoful, ardeiul gras taiate grosier si patrunjelul. Cand fierb toate, se adauga si Delikat.

Cand supa este gata, luam focul, o strecuram si o turnam intr-un ibric mare.

Pentru a pregati ciulamaua: se pune putin ulei la incins si adaugam 3 linguri cu faina, se rumeste faina usor, cat sa prinda un galben-auriu, apoi se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu pana se formeaza ciulamaua, adaugam in functie de cat dorim sa fie de subtire ciulamaua. Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.

 

Cand clocoteste, este gata. Se ia focul.

 

Se serveste cu mamaliga calda. Se decoreaza cu patrunjel tocat.

 

Nota: La aceasta ciulama de pui am folosit 3 linguri de faina pentru 4 portii. E mai usoara si mai gustoasa cand folosim mai putina faina si mai multa supa, dar fiecare o gateste cum ii place mai mult.

 

 

 

Pofta Buna!

 

Timp: 1h 20min

Portii: 4

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/ciulama-de-pui-2.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui la Multicooker