Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes
Reteta simpla si rapida permite savurarea acestui deliciu culinar in doar cativa pasi, perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi in orice moment al anului
Ingrediente pentru Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes:
Cum se prepara Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes:
Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in uleiul incins.
Adaugam apoi ciupercutele tocate marunt, apa si sare dupa gust.
Lasam sa fiarba sa mai scada putin lichidul.
Intr-un castronel punem faina, adaugam treptat smantana si amestecam bine.
Turnam apoi faina amestecata cu smantana peste ciupercute, omogenizam si lasam sa dea in doua clocote.
La final adaugam patrujelul uscat, apoi servim alaturi de mamaliguta.
Pofta buna!
Pentru cei care prefera o varianta mai dietetica, va recomandam reteta de Ciulama de ciuperci fara faina iar celor ce le place joaca in bucatarie reteta de Ciulama reinventata
Un deliciu cu ciuperci este si reteta de Cosulete de cartofi umplute cu ciupercute