Cea mai rapida ciorbita indiferent de sezon ea face minuni. In sezonul de iarna consumata ferbincioara aceasta ciorbita te incalzeste. Vara de asemeni se consuma rece daca vreti sa va racoriti.
OPTIONAL: aripi, aripi cu spate, piept de pui sau pulpe, copanele, etc. Ce preferinte aveti.
Spre exemplu noua ne place cum iese cu aripi, cu spate, pieptul de pui imi pun la ciorba radauteana pentru ca are smantana si atunci pun carne mai putina in farfurie si e mai indicat pieptul de pui fidelute.
Se pune carnea la fiert portionata cum va place binenteles.Dupa ce a fost in prealabil spalata cu apa rece. Cantitatea de apa care se adauga peste carne cand se pune la fiert sa nu fie prea mult peste carne.Trebuie sa tineti cont sa va intre incarcatura de legume undite , cartoful si sa mai puteti adauga laptele prins (chiar pana la 2 litri de lapte prins) daca va place sa fie mai limpede ciorbita. Se spumuieste apa de la carne treptat in timp ce pe un alt ochi intr-o tigaie separata calim ceapa cu 2 linguri de ulei.
Dupa ce s-a muiat cepa adaugam pe rand : morcovul, patrunjel, adreii sau gogosarul (sau zarzavatul de la borcanul pus pe iarna) taiate patratele, date prin razatoare sau alte variante acopera pret de cateva minute sa isi ia gustul de al una la alta. Intre timp ce carnea este semi fiarta, adaugati usor amestecul de legume bine undite dar nu prajite in oala cu carnea.In titre timp curatati si taiati cartofii patratele si ii adaugati si pe acestia, mai lasati putin pana cand cartoful se sfarma usor cu lingura de lemn si dupa aia adaugati cununa de fidea. Dupa ce fideluta este fiarta adaugati o lingura de bulion si laptele batut. Potriviti de sare si piper dupa bunul gust. Mai lasati lasati la foc mic cam 10 minute sa de in clocot o 1 sau de 2 ori. Adaugati patrunjelul si leustenul tocat marunt lasti acoperita oala cu un capac 2-3 minute dupa care lasati oala descoperita sa se raceasca.
Si gata. Va urez pofta buna! Mai mult de 30 de minute nu va tine in bucatarie.