Ciorbita de fasole boabe, cu legume

de SENO in Supe/Ciorbe, 23 Iul 2011 | 7635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un sfert de kg fasole boabe
  • 3 rosii proaspete sau din conserva
  • 1 radacina de telina mai micuta
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 mocov mai mic
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei
  • patrunjel verde
  • o cescuta de ulei
  • sare,piper,putina boia dulce

 

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de fasole boabe, cu legume:

Fasolea se alege,se spala bine si se pune la fiert. Legumele se curata,se spala si se taie dupa preferinta fiecaruia. Se pune uleiul in oala in care se va face ciorbita se adauga ceapa si se caleste foarte putin,apoi se pun si restul legumelor si boiaua dulce ,se mai caleste 1 minut sau 2 apoi se pune apa,se lasa sa fiarba si se adauga fasolea gata fiarta,sare si piper. Rosiile se pun 2-3 minute in apa fierbinte si se decojesc,se taie si se adauga si ele la ciorbita .

Cand e gata se pune patrunjelul si leusteanul tocat si gata. :)

TIPS-URI

1

se poate pune si carnita de porc afumata sau proaspata dar vara e mai buna fara

2

se poate consuma in zilele de post

3

e foarte buna si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de fasole boabe, cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat