sper sa fi retinut bine ingredientele folosite... reteta o am de la mama...
Pentru perisoare:
Pentru ciorbita:
Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa.
Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic.
Adaugam si morcovii dati pe razatoare si pasta de gogosari iar apoi mai lasam inca 2 minute.
Peste legumele calite punem apa, zarzavatul si pastarnacul taiat fasii.
Leusteanul il legam si-I dam drumul in apa cu legume.
Lasam pana dau intr-un clocot legumele, la foc iute.
Intre timp pregatim perisoarele:
Amestecam bine toate ingredientele iar apoi, umezindu-ne mainile, facem niste bilute din amestecul de carne.
Perisoarele crude le punem in ciorba care clocoteste si dai focul la mijloc. Lasi focul mai tare, maxim 5 min, pana da iar in clocot iar apoi dai focul la minim.
Intre timp da intr-un clocot borsul.
Lasi pana fierb perisoarele, orezul e cel ce fierbe mai greu, iar apoi adaugi borsul, taiteii si pasta de tomate.
Mai lasi 5-6 minute, cat sa fiarba taiteii si sa dea in clocot iar, si stingi focul.
Dupa ce se ia de pe foc adaugam patrunjelul taiat marunt.
Se serveste simpla sau cu smantana, la mine sotul o papa simpla.
Pofta buna!