Se curata si se spala bine legumele
Carnea tocata se amesteca cu orezul, o ceapa tocata marunt, 1 ou, sare si piper
Restul legumelor se taie si se pun la calit in ulei pentru 5 minute
Se adauga apa si se lasa la fiert cu putina sare
Din compozitia obtinuta din carne se fac "bulgarasi" rotunzi si se adauga in ciorba atunci cand aceasta clocote
Se mai lasa la fiert la foc mic, pentru ca sa nu se imprastie perisoarele aproximativ 20-25 minute
Se adauga sare si piper dupa gust
Cand este fiarta se ia de pe foc si se lasa la racit
Intr-un bol se amesteca cele doua oua ramase cu smantana si tarhonul tocat marunt
Se adauga in ciorba cand aceasta s-a domolit pentru a nu se cocarti smantana.
POFTA BUNA!
1
Dupa preferinta se poate adauga otet in farfurie
2
Se serveste cu ardei iute proaspat sau murat dupa preferinta