Ciorba de perisoare

de Alexandra Burz in Ciorbe, 22 Aug 2013 | 3139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata
  • 100 gr orez
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei
  • 3-4 l apa
  • tarhon in otet
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se curata si se spala bine legumele

Carnea tocata se amesteca cu orezul, o ceapa tocata marunt, 1 ou, sare si piper

Restul legumelor se taie si se pun la calit in ulei pentru 5 minute

Se adauga apa si se lasa la fiert cu putina sare

Din compozitia obtinuta din carne se fac "bulgarasi" rotunzi si se adauga in ciorba atunci cand aceasta clocote

Se mai lasa la fiert la foc mic, pentru ca sa nu se imprastie perisoarele aproximativ 20-25 minute

Se adauga sare si piper dupa gust

Cand este fiarta se ia de pe foc si se lasa la racit

Intr-un bol se amesteca cele doua oua ramase cu smantana si tarhonul tocat marunt

Se adauga in ciorba cand aceasta s-a domolit pentru a nu se cocarti smantana.

 

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Dupa preferinta se poate adauga otet in farfurie

2

Se serveste cu ardei iute proaspat sau murat dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

22.08.2013, 22:44

O ciorbita ce imi place mult

dantes 1

23.08.2013, 07:43

interesant
Se adauga in ciorba cand aceasta s-a domolit pentru a nu se cocarti smantana.

mamaieelena 1

23.08.2013, 17:18

gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din pipote de pui