Ciorba de perisoare

de Alexandra Burz in Ciorbe, 22 Aug 2013 | 3166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata
  • 100 gr orez
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei
  • 3-4 l apa
  • tarhon in otet
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se curata si se spala bine legumele

Carnea tocata se amesteca cu orezul, o ceapa tocata marunt, 1 ou, sare si piper

Restul legumelor se taie si se pun la calit in ulei pentru 5 minute

Se adauga apa si se lasa la fiert cu putina sare

Din compozitia obtinuta din carne se fac "bulgarasi" rotunzi si se adauga in ciorba atunci cand aceasta clocote

Se mai lasa la fiert la foc mic, pentru ca sa nu se imprastie perisoarele aproximativ 20-25 minute

Se adauga sare si piper dupa gust

Cand este fiarta se ia de pe foc si se lasa la racit

Intr-un bol se amesteca cele doua oua ramase cu smantana si tarhonul tocat marunt

Se adauga in ciorba cand aceasta s-a domolit pentru a nu se cocarti smantana.

 

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Dupa preferinta se poate adauga otet in farfurie

2

Se serveste cu ardei iute proaspat sau murat dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

22.08.2013, 22:44

O ciorbita ce imi place mult

dantes 1

23.08.2013, 07:43

interesant
Se adauga in ciorba cand aceasta s-a domolit pentru a nu se cocarti smantana.

mamaieelena 1

23.08.2013, 17:18

gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta casei