Daca ai pofta de mancaruri puternic condimentate, cu mult ardei iute alege bucataria ungureasca.
Supele si ciorbele specific unguresti au la baza legume multe, crutoane,galusti, chimen. Se consuma atat la dejun si chiar la cina..
Eu am ales aceasta ciorba foarte gustoasa.De obicei supele si ciorbele ungureşti sunt foarte consistente si se servesc fierbinţi în bolul de servire nu în farfurie.
Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele.
Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde.
Oasele le punem la fiert in apa cu sare cam o ora.Le spumam apoi strecuram supa separat.Carnea fiarta o dezosam si o lasam deoparte.
Intr-o oala punem uleiul la incalzit si adaugam jumatate din morcovii taiati sa ii sotam , pentru a da o culoare frumoasa ciorbei.
Adaugam 4 l de supa de pe oase, zarzavatul taiat , ardeiul si usturoiul.Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic pina sunt fierte toate legumele.
Adaugam carnea dezosata si taiata bucatele si buchetelele de conopida.
Lasam sa mai fiarba 10-15 minute pina este fiarta si conopida. Adaugam zeama dupa ardeii iuti, dupa gust, lasam sa dea un clocot , apoi stingem focul.
Un polonic cu ciorba fierbinte il amestecam cu smantana si il rasurnam apoi in ciorba.Omogenizam.
Deasupra presaram frunze de patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
1
Servim ciorba alaturi de ardei iute.