Ciorba radauteana cu muschi de porc

de anuta in Ciorbe, 18 Mai 2019 | 3242 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie".
O ciorba delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1-2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei 
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 catei de usturoi
  • tarhon uscat
  • sare
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de smantana
  • 350 g muschi de porc
  • suc de lamaie(sau otet)
  • 1 legatura mare de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana cu muschi de porc:

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare; se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care scurgem apa in care a fiert si se adauga 3-4 l de apa rece cu o lingurita de sare si se pune la fiert.

Apoi se curăţă, se spală şi se taie legumele cubulete si se maruntesc la blender, in afara de cartofi, care curatati si spalati se taie in cubulete mici. Carnea se lasă la clocotit 3-4 clocote, apoi se scoate din apă şi se spală cu apă rece pentru a îndepărta spuma. Apoi se schimbă apa fiartă cu apă rece proaspătă şi se pune carnea din nou la fiert.

Când începe să clocotească în cea de a doua apă, se pun peste carne ,legumele si  cubuletele de cartofi şi se lasă la fiert la foc potrivit. Cât fierb şi legumele se pregăteşte zeama cu care se va drege ciorba rădăuţeană delicioasă. Cele 2 ouă întregi se amestecă cu 3-4 linguri de smântână şi cu o linguriţă de oţet sau zeamă de lămâie. Pentru cei care vor mai acru, se adaugă ce cantitate dupa preferinta si gust. Apoi se strivesc 5-6 căţei de usturoi, care se pun în compoziţie.

După ce au fiert legumele şi carnea bine, se presara si un praf de tarhon,dupa gust,se potriveste ciorba de sare,lasam sa mai dea 2-3 clocote apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjelul verde tocat fin Apoi se ia un polonic de ciorbă şi se pune peste compoziţia cu ou, se amestecă bine, se pune cât lichid este nevoie din ciorbă pentru a se subţia compoziţia fără să se coaguleze si se varsa in fir subtire in ciorba amestecand usor.Se serveste fierbinte cu un ardei iute!

     Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana cu muschi de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu legume