Ciorba radauteana

de kamy in Ciorbe, 8 Feb 2011 | 8307 vizualizari

 

Denumirea am vazut-o la Anca,dar eu fac ciorba asta de cand gatesc.Dupa ce m-am invatat sa fac ciorba de burta,ptr ca mama mea nu manca asa ceva,am facut ceva asemanator cu carne de pui,in ideea ca v-a manca si de burta,dar nu am reusit sa o conving.

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe pui
  • 4 morcovi
  • o telina potrivita
  • 1 ceapa
  • 4 oua
  • 500 gr.smantana grasa
  • 8-10 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • sare
  • concentrat de pui
  • cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Pulpele spalate bine le-am pus la fiert impreuna cu morcovii si telina taiate bucati mari si ceapa intreaga.

Cand incepe sa fiarba spumati des.

Dupa ce s-a fiert bine carnea,se scoate impreuna cu legumele pe un platou si le lasam sa se raceasca putin.

Legumele( ceapa o aruncam)le paseram bine cu blenderul si le adaugam in supa.

Carnea(fara pielita si oase)o rupem fasii si o adaugam in supa.

Punem toate la fiert,adaugam sare,concentrat daca doriti,si usturoiul zdrobit.

Albusele le batem putin cu sare si le adaugam in supa care clocoteste,amestecand energic cu un tel sa nu se formeze bucati mari de albus.

Intr-un castron incapator se bat bine galbenusele cu zeama de la o lamaie si se adauga smantana.

La 5 min dupa ce oprim focul, adaugati cate un polonic de supa in amestecul de smantana,pana ajunge la temperatura supei,dupa care adaugati in ciorba dresul,amestecand bine.

Eu nu pun verdeata,doar cimbru din cand in cand.

Se serveste cu ardei iuti.

pofta buna!!!

TIPS-URI

1

de data asta i-am dat Sabinei sa bata albusele,si mi le-a batut bat(a crezut ca fac praji)asa ca am fost nevoita sa pun putina apa in ele sa le inmoi dupa care le-am adaugat in ciorba

2

am facut ciorba intr-o oala de 5 l

3

usturoi pune fiecare dupa gustul lui

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel